Minden jó, ha jó az íze!

Yo East

Lovely Chicken Burger

2015. január 19. - Yo East

Borsos, kakukkfüves csirkehúspogácsa, friss rukkola, füstölt mozzarella sajt, lilahagyma karikák, és coctail szósz.Mindez, egy vágott felületein megpirított hamburger zsemlébe kerül. Garantált ízorgia! :)

love_chicken_b_cc01s.jpg

Húspogácsa:

500 g darált csirkemell

bors

kakukkfű

 

Coctail szósz:

1 nagy tubus majonéz

2 tk. 20%-os paradicsompüré (Aranyfácán)

 

Burger összetevők:

4 db közepes burger zsemle

4 szelet füstölt mozzarella

1 fej lilahagyma

1 cs. rukkola

 

A csirkehúspugácsa összetevőit jól összegyúrjuk, só, bors, kakukkfű ízlés szerint. Majd a hamburger zsemle átmérőjének megfelelő kb. 120 grammos korongokat formálunk a masszából és felhasználásig hűtőbe rakjuk. A coctail szószhoz a majonézt és a paradicsompürét összekeverjük, félretesszük. A burger zsemléket félbevágjuk, a lilahagymát megtisztítjuk és 1-2 mm-es karikákra vágjuk a rukkolát megmossuk. Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben és az előkészített húskorongokat mindkét oldalán aranybarnára sütjük, félretesszük. A burger zsemlék vágott felületeit szintén aranybarnára pirítjuk .

Jöhet a burger összeállítása!

A zsemle alsó felére helyezünk egy kis marék rukkolát, rá a húspogácsát, arra egy szelet füstölt mozzarellát, kenjük meg bőségesen coctail szósszal, még egy pár karika lilahagyma és végül a pirított zsemlénk másik fele.

Azonnal tálalhatjuk is, jól passzol mellé egy kis sült burgonya és Coca Cola.

Jó étvágyat!

Minden jó, ha jó az íze! YO EAST

A bejegyzés trackback címe:

https://yoeast.blog.hu/api/trackback/id/tr817087873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása