Minden jó, ha jó az íze!

Yo East

Kezdjük az őskorból, talán páran emlékeztek is rá... :)

2015. január 14. - Yo East

Zöldséges rizslepény by YO EAST

Hozzávalók 4 személyre

A lepényhez: 

300g rizsliszt

6 dl víz

4 evőkanál étkezési keményítő

3 evőkanál olaj

2 kávéskanál só

2 gerezd fokhagyma

A feltéthez:

1 db sárgarépa

1/4 fej édeskáposzta

zöldhagyma, póréhagyma,
lilahagyma tetszés szerint

Elkészítés:

A lepény száraz összetevőit egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, az olajat, a zúzott fokhagymát és csomómentesre keverjük.

A répát nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük, a káposztát vékony csíkokra vágjuk vagy gyaluljuk,

A zöldhagymát, vagy pórét, vagy lilahagymát karikára vágjuk. Jól összekeverjük a zöldségeket és felhasználásig lezárva hűtőben tároljuk.
A zöldség összetevőket bátran variálhatjuk!

Teflonos palacsintasütőben pár csepp olajat hevítünk (füstölésig!). Szedőkanállal folyamatosan kevergetve a rizslisztes palacsintamasszából annyit öntünk körkörösen a palacsintasütőbe, hogy a keletkező buborékokat is lefedje a massza. Eleinte furának tűnhet, hogy a palacsintamassza a forró  serpenyő hatására azonnal "megköt" de ez teljesen normális rizsliszt jelenlétében! Azonnal szórjuk meg a zöldség keverékkel a palacsinták tetejét és kissé nyomkodjuk is rá a lepényekre, hogy beleragadjon a sületlen masszába. Süssük tovább a lepényt kb. 2-3 percig majd fordítsuk meg és azt az oldalt már elég csak 1-1.5 percig pirítani míg a zöldség aranybarna nem lesz.

Nagyon fontos, hogy minden lepény sütése előtt forró legyen a palacsintasütő és jól keverjük fel a palacsintamasszánkat mert nagyon hamar leül az edény aljára a rizsliszt!

 

Frissen tálaljuk, természetesen YO EAST öntetekkel ..

aki már kóstolta, tudja miről van szó! :) 

 

Jó étvágyat!

Minden jó, ha jó az íze! YO EAST

A bejegyzés trackback címe:

https://yoeast.blog.hu/api/trackback/id/tr637075227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása