Zöldséges rizslepény by YO EAST
Hozzávalók 4 személyre
A lepényhez:
300g rizsliszt
6 dl víz
4 evőkanál étkezési keményítő
3 evőkanál olaj
2 kávéskanál só
2 gerezd fokhagyma
A feltéthez:
1 db sárgarépa
1/4 fej édeskáposzta
zöldhagyma, póréhagyma,
lilahagyma tetszés szerint
Elkészítés:
A lepény száraz összetevőit egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, az olajat, a zúzott fokhagymát és csomómentesre keverjük.
A répát nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük, a káposztát vékony csíkokra vágjuk vagy gyaluljuk,
A zöldhagymát, vagy pórét, vagy lilahagymát karikára vágjuk. Jól összekeverjük a zöldségeket és felhasználásig lezárva hűtőben tároljuk.
A zöldség összetevőket bátran variálhatjuk!
Teflonos palacsintasütőben pár csepp olajat hevítünk (füstölésig!). Szedőkanállal folyamatosan kevergetve a rizslisztes palacsintamasszából annyit öntünk körkörösen a palacsintasütőbe, hogy a keletkező buborékokat is lefedje a massza. Eleinte furának tűnhet, hogy a palacsintamassza a forró serpenyő hatására azonnal "megköt" de ez teljesen normális rizsliszt jelenlétében! Azonnal szórjuk meg a zöldség keverékkel a palacsinták tetejét és kissé nyomkodjuk is rá a lepényekre, hogy beleragadjon a sületlen masszába. Süssük tovább a lepényt kb. 2-3 percig majd fordítsuk meg és azt az oldalt már elég csak 1-1.5 percig pirítani míg a zöldség aranybarna nem lesz.
Nagyon fontos, hogy minden lepény sütése előtt forró legyen a palacsintasütő és jól keverjük fel a palacsintamasszánkat mert nagyon hamar leül az edény aljára a rizsliszt!
Frissen tálaljuk, természetesen YO EAST öntetekkel ..
aki már kóstolta, tudja miről van szó! :)
Jó étvágyat!
Minden jó, ha jó az íze! YO EAST