Borsos, kakukkfüves csirkehúspogácsa, friss rukkola, füstölt mozzarella sajt, lilahagyma karikák, és coctail szósz.Mindez, egy vágott felületein megpirított hamburger zsemlébe kerül. Garantált ízorgia! :)
Húspogácsa:
500 g darált csirkemell
só
bors
kakukkfű
Coctail szósz:
1 nagy tubus majonéz
2 tk. 20%-os paradicsompüré (Aranyfácán)
Burger összetevők:
4 db közepes burger zsemle
4 szelet füstölt mozzarella
1 fej lilahagyma
1 cs. rukkola
A csirkehúspugácsa összetevőit jól összegyúrjuk, só, bors, kakukkfű ízlés szerint. Majd a hamburger zsemle átmérőjének megfelelő kb. 120 grammos korongokat formálunk a masszából és felhasználásig hűtőbe rakjuk. A coctail szószhoz a majonézt és a paradicsompürét összekeverjük, félretesszük. A burger zsemléket félbevágjuk, a lilahagymát megtisztítjuk és 1-2 mm-es karikákra vágjuk a rukkolát megmossuk. Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben és az előkészített húskorongokat mindkét oldalán aranybarnára sütjük, félretesszük. A burger zsemlék vágott felületeit szintén aranybarnára pirítjuk .
Jöhet a burger összeállítása!
A zsemle alsó felére helyezünk egy kis marék rukkolát, rá a húspogácsát, arra egy szelet füstölt mozzarellát, kenjük meg bőségesen coctail szósszal, még egy pár karika lilahagyma és végül a pirított zsemlénk másik fele.
Azonnal tálalhatjuk is, jól passzol mellé egy kis sült burgonya és Coca Cola.
Jó étvágyat!
Minden jó, ha jó az íze! YO EAST