- idényzöldségek ízlés szerint
- kukoricaliszt, csicseriborsóliszt, sárgaborsóliszt tetszés szerint
- koriander, római kömény (durvára őrölve), kurkuma, fahéj
- só
- víz
- olaj a sütéshez
A zöldségeket megmossuk, (spenót, sárgarépa, kaliforniai paprika, cukkini, zellerszár, padlizsán, gomba, káposzta, hagyma..stb.) kb. 1 cm vastagságúra (csíkokra, szeletekre) feldaraboljuk .
A lisztet/lisztkeveréket elkeverjük annyi vízzel, hogy sűrű palacsintamassza állaga legyen, sózzuk, hozzáadunk ízlés szerint az őrölt fűszerekből és állni hagyjuk 15-20 percig. Az a lényeg, hogy ne túl vastagon és ne is túl vékonyan vonja be a belemártott zöldségeket.
Egy serpenyőben olajat hevítünk (kb. 2 ujjnyit) és a lisztes masszába mártogatott zöldségeket erős lángon világos arany színűre sütjük.
Tálalhatjuk magában vagy hagymás-petrezselymes főtt rizzsel és fűszeres csatnival.
De Yo East öntetekkel sem utolsó! ;)
Jó étvágyat!