Minden jó, ha jó az íze!

Yo East

Pakora (indiai sült zöldségek)

2015. február 17. - Yo East
pakora01.jpg
Hozzávalók:

  • idényzöldségek ízlés szerint
  • kukoricaliszt, csicseriborsóliszt, sárgaborsóliszt tetszés szerint
  • koriander, római kömény (durvára őrölve), kurkuma, fahéj
  • víz
  • olaj a sütéshez

A zöldségeket megmossuk, (spenót, sárgarépa, kaliforniai paprika, cukkini, zellerszár, padlizsán, gomba, káposzta, hagyma..stb.) kb. 1 cm vastagságúra (csíkokra, szeletekre) feldaraboljuk .

A lisztet/lisztkeveréket elkeverjük annyi vízzel, hogy sűrű palacsintamassza állaga legyen, sózzuk, hozzáadunk ízlés szerint az őrölt fűszerekből és állni hagyjuk 15-20 percig. Az a lényeg, hogy ne túl vastagon és ne is túl vékonyan vonja be a belemártott zöldségeket.

Egy serpenyőben olajat hevítünk (kb. 2 ujjnyit) és a lisztes masszába mártogatott zöldségeket erős lángon világos arany színűre sütjük.

Tálalhatjuk magában vagy hagymás-petrezselymes főtt rizzsel és fűszeres csatnival.

De Yo East öntetekkel sem utolsó! ;)

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://yoeast.blog.hu/api/trackback/id/tr267182371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása